STÁTNÍ ZÁMEK VELTRUSY
sipka-a sipka-p sipka-p

PROJEKT:
Státní zámek Veltrusy - Ostrov 59, 277 46 Veltrusy
Projekt otopného systému - Topné zdroje - vrty pro telepná čerpadla

POPIS:
Zámek Veltrusy patří mezi nejvýznamnější díla vrcholné barokní architektury u nás. Byl vystavěn v letech 1705-1712 a upravován v polovině 18. století a po r. 1800. S ohledem na historický charakter objektů, jenž neumožňuje podstatné zásahy (podlahové vytápění), jsou všechny topné systémy navrženy s otopnými tělesy.
Předmětem projektové dokumentace jsou zdroje tepla pro objekty zámeckého areálu ve Veltrusech. Návrh zdrojů tepla navazuje na již dříve zpracované projekty ústředního vytápění, případně zadává provozní parametry pro dosud nezpracované, či upravované objekty. Jedná se o následující objekty v areálu zámeckého parku.
Holandský selský dvůr má tepelnou ztrátu 25kW.
Severní stáj má topný výkon 60kW.
Konírna má tepelnou ztrátu 9kW.
Oranžerie má tepelnou ztrátu 25kW.
Severozápadní křídlo má tepelnou ztrátu 60kW.
Nově vybudované studny V1-V5 a stávající studna VT-1 jsou využity pro odběr podzemní vody jako zdroj primární energie tepelných čerpadel.
Tepelná čerpadla jsou nyní hlavními zdroji tepla pro stávající objekty zámku (Severozápadní křídlo, Oranžerie, Konírna, Severní stáj a Holandský selský dvůr).
Kancelář Růžička a partneři s.r.o. zajišťovala ve stupních DUR a DSP/DPS kompletní projektovou dokumentaci profesí TZB souvisejících s instalací tepelných čerpadel voda/voda včetně koordinace projektu profesí TZB a dokumentace skutečného provedení pro Hennlich s.r.o.

REALIZACE PROJEKTU:
DUR 12/2011
DSP 02/2012 (změna DSP 01/2013) - Severozápadní křídlo, Oranžérie, Konírna, Severní stáj, Holandský selský dvůr
DSP 06/2012 - Hlavní budova
2014-2015 realizace stavby

KONTAKTNÍ ÚDAJE:
klient: NPÚ, ÚOP Středních Čech v Praze, Sabinova 5, Praha 3
spolupráce: Hennlich s.r.o. (dodávka a technická podpora projektu TČ), Ing. Karel Kodiš - technické řešení TČ voda/voda, Ing. Jaroslav Altera - elektroinstalace, Ing. Miroslav Fárik - projekt vrtů, Mgr. Zita Tomášková - hydrogeologický posudek pro vrty